måndag 24 januari 2011

Tillknäppt dagiskasse


Vad? :::
Knåpmoderns dagiskasse är redan en sybloggklassiker. När en god vän bad mig sy en praktisk, rymlig kasse föreslog jag denna fina modell.

Mönster :::
Jag har utgått från Knåpmoderns modell, men gjort väskan större. Den består av en bottenplatta och två sidostycken. Bottenplattan i originalet är 15 x 30 cm och sidobitarna 45 x 45 cm. Jag gjorde bottenplattan 20 x 40 cm istället, och följdaktligen är sidostyckena 60 x 60 cm. En annan skillnad är att min väska stängs med två tryckknappar.


Tyg :::

Beställaren visste att hon ville ha ett färgglatt tyg. Valet föll till slut på två yttertyger. Det ena är ett gult Sven Fristedt-tyg, designat för Ikea i början av 1970-talet. Det andra tyget är ett stormönstrat tyg i orange-grönt, även det från 1970-talet. Om någon vet vem som har designat det så får ni gärna höra av er! Bägge tygerna är inköpta på Tradera. Fodertyget är orange bäckebölja, ett loppisfynd. Kantband från Stof 2000.


Bra :::

Min första tanke var nog i ärlighetens namn att det var lite synd att kombinera två så intensiva tyger. Men resultatet blev riktigt bra! Tygernas mönster matchar ju faktiskt varandra i stilen, och tillsammans med fodret gör de väskan till en riktig färgklick.


Dåligt :::

Ibland tänker jag inte riktigt färdigt innan jag syr. Särskilt när timmen är sen och ögonen trötta. Alltså lyckades jag med mästerstycket att sy dit bottenplattan på fel ledd. Fram med sprättkniven ...

6 kommentarer:

Nusse sa...

Fin kombo! Älskar Fristedtstyget.

::: Koolon : sa...

Ja visst är det fint! Fristedt är fantastisk. Helt enkelt :)

Maria sa...

Så snygga tyger!

Kul med azymol-affischen!

KnåpModern sa...

Snygg :)

::: Koolon : sa...

Tack Maria och Knåpmodern :) Kul att ni hittade hit.

Anonym sa...

Fin blog du har! Det grön-röda tyget heter "Pelargon" och är designat av Viola Gråsten.
Sandra