onsdag 17 augusti 2011

Säg hej till Rutan!Vad? :::
Jag har aldrig sytt ett lapptäcke och kommer nog aldrig att göra det heller. Åtminstone inte ett sådant där stort, handsytt täcke som berättar en hel släkts historia genom noga utvalda tygbitar. Tålamod är inte min starkaste gren. Men när jag hittade den här klassiska amerikanska lapptäckshunden kändes det mer som ett projekt i min stil. Min brorsdotter fyllde nyligen två, och eftersom hennes familj har hela huset fullt av hundar så kände jag att jag hade hittat rätt hem åt min första lapptäckshund.

Tyg :::
Lite av varje ur min ständigt växande lapplåda. Däribland en sönderklippt städrock i blåturkost, rester av en gardin som även blivit en klänning till samma lilla tjej, och ett fint tyg med vita fiskmåsar på som dessutom fick bli mun (notera gärna att Rutan är glad från ena hållet och lite bekymrad från andra). Fiffiga säkerhetsögon köpte jag här. Rosetten har jag förfärdigat av ett band som nog kommer från min mammas gömmor. Hunden är stoppad med polyestervadd.

Mönster :::
Patchwork Scottie verkar vara en klassisk amerikansk leksak som funnits sedan urminnes tider. Notera dock att Rutan är en schnauzer och inte en skotte – jag förlängde benen med en rad för att hon skulle få samma ståtliga hållning som min Wallraff.


Hej kompis!

Bra :::
Ett kul syprojekt som gick lagom snabbt och blev bra. Det blir nog fler lapptäckshundar vad tiden lider.

Dåligt :::
Inte så mycket. Möjligen att alla rutor inte linjerar exakt på millimetern. Men det är det nog bara jag som ser ...2 kommentarer:

Gila sa...

Underbar hund!

Hanna Karlzon sa...

supersöt Hund! jag har mönster på en liknande i en gammal mönsterbok från 70-talet.