torsdag 17 mars 2011

Längtans blå blommor

Photobucket

Vad? :::
Jag har en hel byrålåda full med gamla mönster från 1940-tal och framåt. När jag bestämde mig för att sy en klänning till brorsdotter nr 2 bläddrade jag bland mönstren och hittade den här fina klänningen.Mönster :::

Ett Vi-mönster från 50- eller -60-talet. Storlek 2 år.


Tyg :::

En blåblommig före detta gardin som jag fått av en vänlig vän. Jag gillar kontraster, och rött och blått är ju en klassisk kombination. Därför valde jag röd bomullspasspoal i oket, röda zigzag-band i ärmslut och dito knappar i ryggen.
Jag hade först valt fina röda glasknappar, men hejdade mig som tur var när jag kom att tänka på hur obekvämt det skulle vara att sova middag med sådana i ryggen. Valet föll istället på de plattaste plastknapparna jag kunde hitta i gömmorna.
Det röda går även igen i stickningar och en dekorsöm på fållen.


Bra :::

Jag tycker verkligen om detaljerade blommönster i enfärgat. Klänningen matchar dessutom storasysters gula snurrkjol. Något att tänka på inför 6 juni, kanske?
Modellen är lättsydd och riktigt fin tycker jag. Jag har en förkärlek till motveck, och det spetsiga oket är en fin detalj.

Dåligt :::

Knappar i ryggen är ju egentligen inte så smart, åtminstone inte för barn som börjat klä sig själva. Men i mindre storlekar är det okej tycker jag.

13 kommentarer:

Strömming sa...

Supersöt! Ser verkligen välsydd ut och med många fina detaljer! :D / Strömming

rino sa...

jättefin, jag gillar detaljerna. Och röda inslag till blått är aldrig fel:-)

Nusse sa...

Hur fin som helst!!!!

::: Koolon : sa...

Tack! Det var bland det roligaste jag sytt på länge, och jag är också ovanligt nöjd. Måste nog rota lite mer i mönsterlådan...

Made in Hstd sa...

Tänk vilka skatter det finns! Det här är ju en jättesöt modell!
Hur gör du för att få bilderna att växla så där coolt?

::: Koolon : sa...

Ja, det känns faktiskt extra kul att sy något efter ett gammalt mönster som legat oanvänt i en låda i årtionden... Bilden är en så kallad gif-animation som jag har gjort i Photoshop. Inte svårt, men lite omständligt att förklara här. Googla så hittar du bra beskrivningar!

Made in Hstd sa...

Ok, jag tänkte att det kanske fanns nån funktion inbyggd i blogger som jag hade missat. Jag brukar använda Gimp kanske kan man göra nåt motsvarande där. Tack för svaret!

Nina/littleperky sa...

Vilken snygg klänning! De andra mönstren ser också fina ut.
/Nina

Lena sa...

Lovely! Får man beställa en? Storlek 80.

Biverton sa...

Helt fantastiskt fin! Sitter på Bali och börjar längta hem för att sy :D

Erica sa...

Ååh så fin. Helt underbar..

Pyssel på Torp sa...

Vilken underbar klänning!

Retroknappen sa...

Vilken underbar klänning! Hittade just din blogg och kommer att återvända hit. så himla mycket fint!