torsdag 17 mars 2011

Längtans blå blommor

Photobucket

Vad? :::
Jag har en hel byrålåda full med gamla mönster från 1940-tal och framåt. När jag bestämde mig för att sy en klänning till brorsdotter nr 2 bläddrade jag bland mönstren och hittade den här fina klänningen.Mönster :::

Ett Vi-mönster från 50- eller -60-talet. Storlek 2 år.


Tyg :::

En blåblommig före detta gardin som jag fått av en vänlig vän. Jag gillar kontraster, och rött och blått är ju en klassisk kombination. Därför valde jag röd bomullspasspoal i oket, röda zigzag-band i ärmslut och dito knappar i ryggen.
Jag hade först valt fina röda glasknappar, men hejdade mig som tur var när jag kom att tänka på hur obekvämt det skulle vara att sova middag med sådana i ryggen. Valet föll istället på de plattaste plastknapparna jag kunde hitta i gömmorna.
Det röda går även igen i stickningar och en dekorsöm på fållen.


Bra :::

Jag tycker verkligen om detaljerade blommönster i enfärgat. Klänningen matchar dessutom storasysters gula snurrkjol. Något att tänka på inför 6 juni, kanske?
Modellen är lättsydd och riktigt fin tycker jag. Jag har en förkärlek till motveck, och det spetsiga oket är en fin detalj.

Dåligt :::

Knappar i ryggen är ju egentligen inte så smart, åtminstone inte för barn som börjat klä sig själva. Men i mindre storlekar är det okej tycker jag.

13 kommentarer:

Strömming sa...

Supersöt! Ser verkligen välsydd ut och med många fina detaljer! :D / Strömming

rino sa...

jättefin, jag gillar detaljerna. Och röda inslag till blått är aldrig fel:-)

Nusse sa...

Hur fin som helst!!!!

::: Koolon : sa...

Tack! Det var bland det roligaste jag sytt på länge, och jag är också ovanligt nöjd. Måste nog rota lite mer i mönsterlådan...

Made in Hstd sa...

Tänk vilka skatter det finns! Det här är ju en jättesöt modell!
Hur gör du för att få bilderna att växla så där coolt?

::: Koolon : sa...

Ja, det känns faktiskt extra kul att sy något efter ett gammalt mönster som legat oanvänt i en låda i årtionden... Bilden är en så kallad gif-animation som jag har gjort i Photoshop. Inte svårt, men lite omständligt att förklara här. Googla så hittar du bra beskrivningar!

Made in Hstd sa...

Ok, jag tänkte att det kanske fanns nån funktion inbyggd i blogger som jag hade missat. Jag brukar använda Gimp kanske kan man göra nåt motsvarande där. Tack för svaret!

Nina/littleperky sa...

Vilken snygg klänning! De andra mönstren ser också fina ut.
/Nina

Lena sa...

Lovely! Får man beställa en? Storlek 80.

Biverton sa...

Helt fantastiskt fin! Sitter på Bali och börjar längta hem för att sy :D

Erica sa...

Ååh så fin. Helt underbar..

Anonym sa...

Vilken underbar klänning!

Retroknappen sa...

Vilken underbar klänning! Hittade just din blogg och kommer att återvända hit. så himla mycket fint!