fredag 11 mars 2011

Solgul med massor av snurr
Vad? :::
Min brorsdotters favoritfärg är gul. När jag nyligen hittade ett par fina 70-talsörngott på loppis blev jag inspirerad att sy något riktigt somrigt till henne. Valet föll på en knälång kjol med mycket vidd i.

Mönster :::
När jag surfade runt efter inspiration hittade jag den här fina sykursen. Enkel att sy, och jag gillar den dubbla fållen och kombinationen av rosett och resår i midjan.

Tyg :::
Ett örngott från Finlayson, inköpt på Hötorgets loppis för 10 kronor. Fållen är sydd i ett matchande rutigt tyg från en gardinkappa, även den ett loppisfynd. 1,5 cm bred resår i midjan från Stoff & Stil. Ett cerisrosa bomullsband blev rosett.

Bra :::
Kjolen visade sig vara hela två meter i omkrets – helt galet tänkte jag först, men slutresultatet blev riktigt bra. Extra kul att se hur glad brorsdottern blev (inte minst med tanke på att allt jag sytt till henne inte fallit i lika god jord ...). Hon snurrade och snurrade, och sommaren kom helt plötsligt lite närmare.

Dåligt :::
Egentligen inget. Möjligen att jag såklart borde ha förutsett att brorsdottern tyckte att rosetten skulle vara mitt fram, vilket gör placeringen av etiketten lite underlig. Men det är det kanske bara jag som tänker på.

4 kommentarer:

Carro/mysigtdesign sa...

ÅÅhh, vilken solig kjol. Behövs när snön åter rasar...

::: Koolon : sa...

Här i sthlm skiner solen. Tror alldeles bestämt att det är tack vare min kjol :)

Made by Ina sa...

Vad roligt och se att det är en till som gillar att sy till sin brorsdotter ;)
Plågar min jag med.
Man blir underbart glad av kjolen, rikigt vårig och sommrig.

Kram Marina

Miiaoo sa...

Å så SÖT!! =o)
Hålle rpå med en klänning till mig själv i lika gult tyg..
Så fint det blev med rosetten också!!