fredag 22 oktober 2010

Pippiblusen som inte dög

Vad? :::
För ganska exakt ett år sydde jag den här blusen till en pippigalen tjej, ganska så säker på att den skulle bli en solklar favorit i garderoben. Men tji fick jag – den blev allt annat än populär. Fyraåringen i fråga ville inte ens prova den. Lite snopet, måste erkännas ...
Den stackars blusen hade hängt oanvänd i nästan ett helt år när jag nyligen bad att få ta en bild av blusen, helst med ägarinnan inuti.
Och helt plötsligt dög den :) Nu hoppas jag att det inte bara var ett tillfälligt nyck, utan att hon faktiskt fortsätter att använda den. Och så är jag såklart glad att jag tog i lite extra när jag valde storlek. Den sitter ju helt perfekt på en snart femåring.

Mönster :::
Ur ett nummer av Burda, förmodligen från 2009. Jag tycker att Burda har riktigt fina barnkläder. Inget man slänger ihop på en kväll, men om man letar efter mer arbetade modeller i lite gammaldags stil så finns det mycket att välja bland.
Om jag minns rätt så sydde jag blusen i 106 cl.

Tyg :::
Pippityget är en stuvbit från Åhléns. Det orangerutiga tyget i oket är en gammal gardin, fyndad på loppis i Småland i fjol sommar. Jag gillar verkligen det stilrena grafiska mönstret, särskilt i kombination med ett annat tyg i mjukare mönster.
Knapparna är glasknappar med fin lyster, även de från någon loppisrunda skulle jag tro.

Bra :::
Det här var en rolig modell att sy, och en riktig utmaning att få till det fyrkantiga oket. Som alltid när det handlar om att vändsy något med skarpa hörn så gäller det att våga klippa jack ända in mot sömmen, annars blir det aldrig snyggt.

Dåligt :::
Jag tycker att det är en fin detalj med knapparna i nacken, men egentligen är det lite dumt att sy barnkläder som barnen inte kan klä på sig själva utan hjälp. Knappar i nacken/ryggen och knäppta manchetter är ju klurigt även för en vuxen. Nåja, vi får väl se det här som ett undantag ...

2 kommentarer:

MESC sa...

Hur snygg som helst!!! Kombinationen mellan rutigt och Pippi är klockren! Håller med om att arbetade detaljer verkligen gör det lilla extra.

::: Koolon : sa...

Tack MESC :) Jag inser mer och mer att det jag tycker är roligast med att sy är att kombinera olika tyger och hitta lagom kluriga modeller. Jag kan bli lite avundsjuk på alla duktiga, produktiva sömmerskor som syr mängder av plagg varje vecka – men det är nog inte det jag vill göra ...