onsdag 31 augusti 2011

Landskap till L


Vad? :::
De obloggade bilderna hopar sig igen. Det här är ett set som jag sydde i början av sommaren som present till en kompis dotter som fyllde år. En t-shirt med kuvertringning i landskapsinterlock och en matchande kjol i blå collegetyg.

Tyg :::
När jag besökte Jofotex härom året köpte jag bland annat en bit av deras fina landskapsinterlock. Eftersom jag oftast syr i vävda tyger har detta tyg, liksom många andra trikåtyger, blivit liggande i min allt fullare tyghylla. Kjolen är sydd av mörkblå collegetyg med öglebaksida, inköpt för en billig peng på Syfestivalen härom året. Orangeröd mudd i ringning samt i kjolens midja och nederkant. Till applikationen har jag använt både vliesofix och totally stable.

Mönster :::
T-shirt med kuvertringning ur det senaste (?) numret av Ottobre. Kjol ur något äldre nummer av tidningen, men om jag inte minns fel så har jag ändrat mönstret en hel del.

Bra :::
Kan ett tyg bli somrigare och finare? Jag tycker också att den orangeröda mudden bryter av fint. Och applikationen på kjolen är en kul detalj.

Dåligt :::
Den skarpögda kan se att halsringningen inte är riktigt fin på insidan. Jag och min interlock är inte riktigt överens ibland.1 kommentar:

Magenta sa...

Jag tycker båda plaggen är härliga och somriga.