fredag 30 mars 2012

Kolla, Koolon är tillbaka!

Tram shirt and pants

Och hoppsan, så hade sju månader gått. Utan ett enda blogginlägg. Dags att ändra på det.

Vad? :::
Först ut i raden av obloggade plagg är ett set som jag sydde för snart ett år sedan. En evighet sedan, javisst, men eftersom jag blev ovanligt nöjd med resultatet så vill jag gärna berätta om dessa plagg ändå.
Som synes så består setet av en kortärmad skjorta med matchande byxor. Jag sydde det som tvåårspresent till en mycket god vän som älskar spårvagnar. Det visade sig vara en riktig fullträff, eftersom han dessutom verkligen gillar att klä sig i skjorta. Kläderna har använts flitigt sedan dess, vilket såklart värmer en sömmerskas hjärta.

Tyg :::
Det stiliga, grafiskt mönstrade spårvagnstyget är från japanska Kokka, inköpt på Purl Soho. Byxtyget är av okänt ursprung, sannolikt en blandning av bomull och rayon. Knapparna fanns i min samling. Visst passar de perfekt i både stil och form?Mönster :::

Både skjortan och byxan är hämtade ur en av mina japanska syböcker. Jag vet tyvärr inte vad den heter, av den enkla anledningen att även titeln är på japanska (till skillnad från många andra japanska syböcker, som till exempel Stylish Dress Book). Om jag minns rätt så sydde jag kläderna i storlek 3 år (95 cl), eftersom jag gissade att japanska barn är något mindre till växten än svenska.
Jag ändrade också lite i mönstren. Skjortans a-linje togs in så att den blev rak i sidorna. Byxorna förseddes med slag och pressveck, eftersom jag tyckte att det passade till tygets retrokänsla. Och bakfickornas ficklock togs bort.

Bra :::
Jag är nöjd med resultatet. Det är så roligt att sy plagg med fina detaljer som krage, fickor och slag. Och mönsterpassningen fram är ju nästan oantastlig!

Dåligt :::
Inget. Utom möjligen att det tog ett år innan jag bloggade om plaggen ...5 kommentarer:

Retroknappen sa...

Åh vad kul att du är tillbaks! Hoppas det inte dröjer sju månader till nästa inlägg. ; ) Vilka underbara kläder och jag bara ÄLSKAR spårvagnstyget. Måste se om det går att få tag på någonstans.

::: Koolon : sa...

Tack! Jag ska göra mitt allra bästa för att blogga lite oftare i fortsättningen. Och ja, visst är spårvagnstyget fint? Önskar att jag hade köpt lite mer...

Biverton sa...

Välkommen tillbaks!! Bra att se att du åtminstone inte slutat sy under din bloggtorka :) Underbara kläder!

Katarina sa...

Jäklar vad läcker skjortan var! Toksnygg!!Ja byxorna också men skjortan var min favvo. Lööv it!

Y sa...

jaaaa välkommen tillbaka! Nu ska jag bara ta mej i kragen och sy lite också
ljuvliga kläder!
trevlig helg!!