måndag 27 september 2010

Dubbelknäppt till Doris
Vad? :::
En god vän fick sitt tredje barn i sommar. En dubbelknäppt, fleecefodrad höstjacka fick bli min välkommen till världen-present.

Mönster :::
Ett jackmönster ur Ottobre 4-2010. I originalversionen är jackan sydd i sweatshirttyg fodrat med trikå. Den har också rynkade snedställda fickor – en onödig detalj till en liten bebis tycker jag, så de skippade jag.
Däremot gillar jag verkligen huvan, som är fodrad och delbar med blixtlås, så att barnet kan ligga bekvämt i vagnen.
Jackan är i storlek 68.

Tyg :::
Kraftigt bomullstyg, "Julivår", av Saini Salonen. Huvan är fodrad med himmelsblå velour, resten av jackan med mörkgrå fleece. Muddväv från Jofotex. Knappar och dragkedja ur gömmorna.

Bra :::
Brunt är egentligen inte min färgskala, men jag gillar verkligen kombinationen mörkbrunt, orange och blått. Riktigt stormönstrade tyger passar så fint till små plagg, tycker jag. Och mönsterpassningen blev riktigt bra :)
Det här var ett riktigt roligt plagg att sy. Det är första gången jag syr en delbar huva. Beskrivningen var utmärkt pedagogisk, så det gick lätt som en plätt. Samma sak med fodret – jag har nog dragit mig lite för att sy något fodrat med muddar, men det var inga problem att få till det heller.

Dåligt :::
Möjligen att jag sydde ett par knapphål i onödan. Egentligen brukar ju dubbelknäppta jackor ha fyra knappar men bara två knapphål, plus en dold knapp på insidan. Det gick så ovanligt bra att sy snygga knapphål (tack, kära Janome Easy jeans med automatiska knapphål!) så innan jag hade tänkt klart hade jag sytt fyra knapphål istället för två. Nåja, lilla Doris ska nog inte knäppa jackan själv, så det går nog bra.

6 kommentarer:

Louise sa...

Oj vilken söt jacka! Du är så duktig!

Krumitott sa...

Den är underbar! Jättesnygg!

Singh sa...

Vilken läcker jacka! Kul modell med blixtlås i huvan. Mönsterpassningen var ju utomordentlig, snyggt jobbat!

Karinottilia sa...

Jättefin och välarbetad jacka! Vilka fina saker du gör! Igår tittade jag på reportaget i Amelia höst och allt såg verkligen fint ut! Vilket mysigt syrum du har!

::: Koolon : sa...

Tack för alla fina kommentarer. Det är så roligt att få respons på det man syr.
Karinottilia: Kul att du läst reportaget i Amelia. Jag trivs väldigt bra i mitt syrum, det är riktigt lyxigt att ha ett helt rum att vara kreativ i. Nu önskar jag bara att jag hade mer tid ...

KlaramedK sa...

den var ju bara sååååå tuff och snygg!!