torsdag 9 september 2010

Skär smock till Smilla

Vad? :::
En klänning med smockliv som jag gav min systerdotter i 5-årspresent.

Tyg :::
Karamellrosa mönstrat bomullstyg som min snälla mamma fyndat åt mig på loppis. Det är tätvävd, fin bomull med grått mönster. Stilen känns lite fransk, och får mig att tänka på Provence. Inte säker på varifrån den associationen kommer ...
Den bre
da brodyren nedtill är en stuvbit, inköpt på Tygverket på St Paulsgatan. Uddbrodyren upptill har jag köpt vid ett av mina många besök på den danska tygaffären Stof 2000. Axelbanden är ett grått bomullsband från mina gömmor.

Mönster
:::
Eget. Elle
r snarare inget.

Bra :::
Det är så kul att sy smock då och då (om jag gjorde det ofta skulle jag förmodligen bli uttråkad av
alla dessa rader av raksöm). Resultatet blir fint och passformen funkar ju alltid.

Dåligt
:::
Axelbanden sitter för långt isär, som ni ser på bilden när (en mycket glad) Smilla mannekängar. Borde såklart ha mätt i förväg, men det är ju inte alltid så lätt när barnet befinner sig en massa mil bort.

2 kommentarer:

MESC sa...

Jättefin klänning, med underbar brodyr nertill. Tjejen ser jättenöjd ut, bästa betyget!
Reportaget i Amelia är kanon, tack vare det hittade jag till Koolon! Helt rätt tänkt,det är klart att du vågar! se så bra det blev.....!

::: Koolon : sa...

Tack MESC! Det är så kul att få fina kommentarer. Och såklart extra kul med alla som hittat till bloggen efter Amelia-reportaget. Nu gäller det bara att hitta tid (och lust) att sy massor under hösten, så att de nya läsarna stannar kvar.