måndag 15 november 2010

Heja Pompeja!
Vad? :::

En kollega och tillika god vän såg jackan jag sytt till lilla Sally och ville beställa en i samma modell till sin dotter Vera.

Mönster :::
Ur Ottobre 4-2010.
Storlek 74.

Tyg :::
Vimmelkantig av alla tyger i min tyghylla (många!) valde Veras mamma till slut 70-talsklassikern Pompeja i grönt till yttertyg. Grönt och rosa är ju en given kombo, så huvan fodrades med rosaröd trikå med fåglar. Till det rosa mudd, rosa knappar och röd dragkedja. Jackan är fodrad med svart fleece.
Pompejan har jag hittat på någon av otaliga loppisrundor i Ångermanland. Trikåtyget är ett reafynd från danska tygaffären Stof 2000. Knapparna minns jag inte var jag köpt, men garanterat är de också ett loppisfynd. Muddväv från Jofotex.

Bra :::
Den här jackan vill jag sy fler gånger. Enkel modell men ändå med finess. Och resultatet blev fint tycker jag. Hoppas fina Vera och hennes mamma är nöjda.

Dåligt :::
Inget, faktiskt. Jo, möjligen att jag verkligen borde bli bättre på att uppdatera bloggen. De här bilderna har redan legat i flera veckor.

5 kommentarer:

Camilla/NÅNI by Smillas design sa...

Vilka jättefina jackor du gör, särskilt den sista, väldigt snygga färger!

MESC sa...

Fantastisk, supersnyggt med grönt och rosa tillsammans!

•lotta på solrum• sa...

fin jacka i fint tyg!
och tack för kommentaren. är sugen på att sy men som du gissade, tiden räcker inte till.
den typ av animation som du såg är en gif-animation. jag gör dom i photoshop.
lite krångligt att förklara exakt hur men googla på gif-animation-tutorial eller liknande.

ha det bra!

lotta

Biverton sa...

Superfin jacka! Jag blev så inspirerad att jag ska försöka mig på att göra en själv. Lite läskigt eftersom jag nästan bara sytt enkla klänningar innan :)

Gila sa...

Underbar jacka!