fredag 11 februari 2011

Pekbok 1.0

Photobucket
Vad? :::
En liten kille i min närhet fyllde ett år härom sistens. Inspirerad av Nusses fina inlägg på 365 saker du kan slöjda bestämde jag mig för att göra en pekbok i present. Om jag hade haft oceaner av tid och obegränsat med tålamod skulle jag ha gjort något mer avancerat i stil med Alaskan Crafters absolut genialiska playtime book. Det får bli nästa gång.

Mönster :::
Eget, med inspiration från Nusse som sagt. Sidorna mäter 18 gånger 21 centimeter om jag minns rätt.

Tyg :::
Lite av varje ur tyghyllan. Mellan ett par av sidorna har jag lagt cellofan så att de prasslar lite mysigt. Ryggen är sydd av ett gardinomtag inköpt på loppis för en krona. Omslagets framsida är av lätt vaxad bomull och har en applikation i sammet. Precis som necessären i det här inlägget.

Bra :::
Ett kul projekt att sy. Och ett bra sätt att använda en del av alla udda tygbitar som svämmar över hemmavid. Nästa gång kanske jag försöker tänka lite mer på tygernas struktur, och väljer både blanka, matta och strukturerade tyger.

Dåligt :::
Inget.

7 kommentarer:

Karinottilia sa...

Åh vilken fin pekbok! En sån hade jag blivit glad över när min lilla var liten. Ha en skön fredagkväll!

::: Koolon : sa...

Tack! Pojken lär sig boken på både svenka och spanska, enligt hans mamma. Så jag hoppas ju såklart att den blir en favorit. Trevlig helg – och tack för dina kommentarer, det är alltid så kul att få respons (även om jag ibland är dålig på att svara).

Carro/mysigtdesign sa...

Jättefint! Idén är briljant!

www.nusse.nu sa...

Jättefin! Jag blir sugen på att sy någon till, men tycker fortfarande inte jag hittat någon riktigt bra lösning till ryggen.
Ser föresten att du fortfarande har min gamal bloggadress i din blogglista! Uppdatera gärna till www.nusse.nu om du har lust. /Ida

Y sa...

helt ljuvlig!!
den idén måste jag låna. Nusse är fö en av mina absoluta favoriter

::: Koolon : sa...

Tack för era fina kommentarer. Boken var riktigt rolig att sy, det kommer säkert att bli fler framöver.
Nusse: Jag har uppdaterat blogglistan, tack för påminnelsen. Och ja, det är svårt att få till ryggen riktigt bra. Jag sydde på maskin genom alla lager, det gick faktiskt okej men blev kanske inte helt perfekt.

Helena sa...

Vilken bra idé! Har missat den hos Nusse. Fina tyger du har valt till boken.