tisdag 3 augusti 2010

Käraste körsbär

Tillbaka från semestern. Hela fyra veckor utan symaskin, ofattbart. Ännu har jag inte hunnit börja sy något av sommarens alla textila loppisfynd (som jag lovat blogga om, sorry), men snart ska det ske. Här kommer istället en obloggad favorit, en väska som jag faktiskt sydde till mig själv i början av sommaren.

Vad? :::
En vändbar axelväska sydd av en bordsduk från 1970-talet och ett rödvitrandigt bomullstyg (kanske finskt?). Inuti (eller för den delen utanpå) finns en ficka med dragkedja.


Tyg :::

Härligt gräsgrön bomullsduk med kitchigt klatchiga körsbär på. Köpt på en loppis någonstans någongång. Har numera även en blå körsbärsduk i min ägo, köpt på Tradera av en säljare i Finland. Tanken var att den också skulle bli en väska, men just nu använder jag den faktiskt som duk i mitt syrum.
Det röd-vit-randiga tyget är ett fynd från Röda korsets loppis vid Drottningholm. Mycket snyggt det också.
Dragkedjan kommer från mina gömmor. Metalldragkedjor må vara mindre praktiska än dito i plast, men snygga är de.


Mönster :::

Very Purple Person är en japansk syblogg som jag följer. Precis som så många sybloggande systrar (och en och annan bror) så delar hon generöst med sig av sina mönster genom att lägga upp pedagogiska tutorials på sin blogg. Här finns mönstret till denna både stiliga och praktiska väska.

Bäst :::
Ett suveränt mönster, enkelt, lättsytt och lite lagom klurigt. Och jag bara älskar körsbärstyget!

Sämst :::

Att jag borde ha satt en rejäl tryckknapp där nu namnlappen sitter. Alternativet är såklart två tryckknappar på var sida om lappen. Om det nu någonsin blir av ...

2 kommentarer:

Anonym sa...

thanks for sharing..

Wallinskaya sa...

Så himla snyggt!