söndag 11 juli 2010

Dubbelt uppJag har semester, och njuter av livet på landet – utan symaskin!
Även om jag inte syr något, så kommer jag att göra några inlägg om alla fina tyger jag fyndar på loppis. I väntan på det får ni hålla tillgodo med två väskor som jag hittade bland alla obloggade bilder.

Vad? :::
Två kassar, i samma tyg men i helt olika modell. Båda är presenter som numera finns hemma hos två av mina väninnor.

Tyg :::
Ett tätvävt bomullstyg från Borås Textils fantastiska kollektion Linje hemma. 1960-tal? Just nu minns jag inte vad tyget heter, eller vem som designat det. Men det är inte någon av de mest kända designers som gjort tyger för Linje hemma (Saini Salonen, Inez Svensson, Sven Fristedt ...). Men fint ändå! Väskorna är som synes i en roströd nyans. Jag har även samma tyg i en ljust grågrön färg.

Mönster :::
Den stora kassen är sydd efter ett mönster som jag hittat på en amerikansk syblogg. Tyvärr försvann alla mina bokmärken när min dator kraschade i vintras, annars hade jag länkat till mönstret. Det är nämligen en riktigt bra modell – lagom stor, perfekt längd på handtagen och riktigt fin också. Jag har använt mönstret flera gånger. Jag gillar särskilt passpoalerna (även om de just på den här kassen inte blev så bra, se nedan). Kassen är fodrad, vilket gör den rejäl och stark nog att kånka hem tunga lass i från mataffären.
Den lilla väskan är en enkel tygkasse, sydd efter eget huvud.

Bäst :::
Tyget! Kvaliteten är fantastisk, så fina, tätvävda bomullstyger kostar en förmögenhet idag.

Sämst :::
Att jag fuskade ihop egna passpoalband av snedslå och nylonsnöre. Inte så smart, nylonsnöret böjde och ålade sig lite som det ville, och skulle såklart smälta om man fick för sig att stryka kassen. Nästa gång blir det antingen färdigköpta passpoaler, eller hemgjorda av bomullssnöre.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, Sara! Vilken kanonväska! Tar du upp beställningar?
/Cecilia

::: Koolon : sa...

Tack Cecilia! Självklart tar jag upp beställningar :) Är inte säker på att jag har nog mycket kvar av just det här tyget dock – måste kolla i mina gömmor. Annars har jag sisådär en triljon andra tyger att välja bland ...