onsdag 27 april 2011

Om lyckan i att sy för första gången



Vad? :::
En god väns dotter var hemma hos mig för några helger sedan. Jag hade lovat henne sedan tidigare att vi skulle sy något tillsammans. Vad fick hon såklart välja helt själv. Valet föll på en likadan kjol som den här.

Tyg :::

Ett
tunt bomullstyg i klara färger, kombinerat med ett cerise tyg med vita prickar. Det blommiga tyget är nog ett loppisfynd. Det cerisa är inköpt på en tygaffär i Quetzaltenango, Guatemala. Ett grönvitt bomullsband, egentligen tänkt att pryda hemsydda lakan, blev till rosett i midjan.

Mönster :::

Vi utgick från samma tutorial som till den förra kjolen.

Bra :::

Det här är en tjej med en solklar framtid som klädskapare. Noggrann, tålmodig och orädd – oumbärliga egenskaper vid symaskinen. Vi hjälptes åt att sy alla sömmarna, hon trampade på pedalen och vi styrde tillsammans. Självklart blev resultatet riktigt bra! Och min gäst var nöjd och glad.

Dåligt :::
Inget.

fredag 1 april 2011

Knappkakor, någon?



Bakbloggaren Bakerella (mest känd för sin uppfinning cakepops) har skapat dessa fina knappkakor.
Kakorna är fyndigt döpta till Coraline Cookies, efter huvudpersonen i den animerade filmen Coraline och spegelns hemlighet. Filmens huvudperson Coraline hittar en parallell värld där hennes vanligtvis stressade föräldrar har massor av tid för henne – men alla i den andra världen har knappar i stället för ögon...